A&D Delivery is de Uber onder de pakketdiensten

A&D benaderde ons eind vorig jaar met de simpele vraag of wij een API konden bouwen. Maar natuurlijk. Wat echter bleek was dat er behoefte was aan automatiseren van het proces op veel grotere schaal. Van enkel een eigen API naar een webapplicatie en nieuwe apps.

Wat doet A&D Delivery?

A&D Delivery levert pakketdiensten op basis van same-day delivery. Vandaag besteld is vandaag in huis! Helemaal van deze tijd natuurlijk. A&D beschikt over een landelijk netwerk van chauffeurs (door A&D steevast hun drivers genoemd) die ingeschakeld kunnen worden voor de leveringen.
Het unieke aan het concept is dat drivers die in de buurt van een pick-up locatie zijn een push berichtje ontvangen. Zij kunnen dan zelf kiezen of ze de levering aannemen. Net zoals Uber. Maar dan net even anders.

Het gevoel overheerste bij A&D dat het toch allemaal veel efficiënter moest kunnen. Nu zijn we stapsgewijs een platform aan het uitrollen waar het leven van alle partijen een stuk aangenamer van wordt.

Het concept

Wij zijn enthousiast aan de slag gegaan met deze klus en na veel overleg, discussies, ontwerpen en prototyping konden we gaan bouwen. De fundering van de API is gelegd en de eerste applicatie die daarop aansluit is het A&D Delivery dashboard. Een webapplicatie waar A&D zelf alle dagelijkse ritten in kan beheren en waar klanten in kunnen loggen om nieuwe ritten aan te melden en de historie in te zien.

Wanneer een klant een rit aanmeld via het dashboard (of via de API direct vanuit bijvoorbeeld hun webshop) kan er automatisch een push notificatie naar de drivers worden gestuurd. Enkel drivers die actief zijn en binnen 30 kilometer van de pick-up zijn krijgen dit bericht. Ze openen de app en kunnen kiezen om de rit aan te nemen of te weigeren. Indien de rit wordt aangenomen kan de driver het adres raadplegen maar ook direct een routebeschrijving oproepen. Aangekomen bij de pick-up kan het pakket met een QR code worden gescanned. Uiteraard kan enkel de driver die de rit heeft geaccepteerd de code scannen. Dan vervolgt de driver zijn rit naar de drop-off. Met de app kan de ontvanger tekenen voor ontvangst en that’s it!

Ben je nu ook op zoek naar een maatwerk oplossing voor complexe processen binnen jouw bedrijf? Laten we eens praten. Een goede voorbereiding en flexibiliteit zorgen voor een mooi resultaat.

Neem contact op